Wandelsokken

Voorkom blaren en kies voor wandelsokken van topmerken zoals FALKE en Tommy Hilfiger. Onze collectie wandelsokken hebben een vochtregulerende werking zodat de sok niet schuurt. Ook hebben de sokken een hoge demping om blaren te voorkomen.

  • In uw brievenbus geleverd
  • Binnen 24 uur verstuurd
  • Beoordeeld met een 9,1 op KiYoh
  • Wandelsokken kopen = blaren voorkomen
  • ✓ Gratis verzending vanaf € 30,-

Artikelen 1 tot 40 van 49 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 40 van 49 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat zijn wandelsokken?

Wandelsokken zijn sokken met een vochtregulerende en dempende werking: de sokken hebben een elastische werking en zijn anatomisch gevormd. Door de goede demping vangen de sokken de schokken op, waardoor de voeten minder worden belast. Ook het vochtdoorlatende vermogen zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd, zodat de sokken niet vochtig worden en gaan schuren.

Wandelsokken: waar moet ik op letten?

De wandelsok mag niet ontbreken in uw wandeluitrusting. Iedereen zal wel eens een wandeltocht hebben ondernomen zonder wandelsokken. Het resultaat: dikke blaren op de voet, terwijl dat helemaal niet nodig is. Door sokken te kopen die speciaal ontwikkeld zijn voor wandelingen en sportactiviteiten, voorkomt u vervelende blaren.

Sokken voor trekkingtochten en hiking hebben een aantal belangrijke functies. Zo moeten de sokken goed vocht kunnen afvoeren. Hierdoor blijven uw voeten droog, waardoor u minder kans heeft op blaren. Als u sokken draagt in een wandelschoen moet het vocht niet alleen goed afgevoerd worden, maar is het ook nodig dat de sok water opslaat zonder dat de sok vochtig aanvoelt en gaat schuren.

Wol is een ideaal materiaal, omdat wol de eigenschap beschikt om veel vocht op te nemen zonder vochtig aan te voelen. In wandelsokken wordt naast wol vaak een kunstvezel gebruikt. Puur wol is namelijk niet prettig, omdat wol sneller slijt en kan gaan kriebelen. De ideale wandelsok heeft aan de binnenkant een kunstvezel voor comfort en wol aan de buitenkant om vocht op te kunnen slaan.

Sokken voor wandelingen en trekkingtochten

Hiking sokken hebben een anatomisch gevormd voetbed waardoor de sok zich perfect om de voet heen vormt. Ook vangen de sokken onvolkomenheden op. Een schoen heeft namelijk nooit precies dezelfde vorm als uw voet en om schuren te voorkomen is het daarom belangrijk dat deze ruimtes worden opgevuld. Uw voet gaat hierdoor minder schuiven in uw schoen, waardoor u blaren voorkomt. Ook vangen de sokken eventuele schokken op.

Hoog comfort door perfecte pasvorm

Sokken moeten natuurlijk altijd comfortabel zijn, maar bij wandelsokken is dat nog belangrijker. Als u een lange wandeling heeft gepland, wilt u dat zo comfortabel mogelijk doen. Onze wandelsokken zijn anatomisch gevormd. Dat betekent dat een sokkenpaar bestaat uit een linker- en rechtersok. In de sok is een L of een R gebreid. Hierdoor weet u welke sok om welke voet moet.

Welke materialen zijn er in wandelsokken verwerkt?

Vaak bestaat wandelsokken voor heren uit een mix van wol en een kunststof vezel. Vaak wordt katoen toegepast, omdat deze stof over het algemeen goedkoper is dan viscose, elastiek of Mythlan. Ook polyester en polyamide wordt veelvuldig in wandelsokken toegepast. In de laatste jaren wordt ook veel vaker Tencel of Lyocell gebruikt. Deze stoffen lijken qua eigenschappen op viscose maar zijn milieuvriendelijk geproduceerd.

Wat zijn compressiesokken?

Een compressiesok of compressiekous is een sok die de kuit en de achillespees ondersteunt. Compressiesokken verminderen spierpijn en ondersteunen het been tot aan de knie, waardoor u veel comfortabel loopt. Compressiesokken verminderen pijn en zwellingen, waardoor uw beenspieren zich beter kunnen ontspannen. Deze sokken worden ook vaak door fysiotherapeuten aangeraden als u last heeft van spataderen of oedeem. Compressiesokken zijn zeer geschikt voor lange wandelingen omdat ze ondersteuning bieden, waardoor u minder snel spierpijn of blaren krijgt.

Meer weten over onze wandelsokken?

Heeft u een vraag over een bestelling of heeft u een inhoudelijke vraag over onze wandelsokken? We helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice door te bellen naar 06-22770206 of door een e-mail te sturen naar info@sokkendirect.nl.